Какво представлява

Контекстуалното таргетиране е показването на реклами, близки по съдържание с контекста, който ги заобикаля. Например показването на реклама за спортни обувки  на страниците на сайтове, предлагащи съдържание за „Здраве и спорт“ (рецепти, тренировки и др.) или реклама за памперси в сайтове, категоризирани като „Семейство и родителство“. Това е дигиталната версия на позициониране на печатна реклама в нишово списание.


Контекстуалното таргетиране позволява на рекламодателите да достигнат до аудитории в контекста, в който са по-отворени за реакция и имат съществуващ интерес към показваната реклама.

 

Целта е улавянето на точната аудитория в точния момент, на точното място.

 

Основни бенефити
– Алтернатива на куки-базираната реклама. Основен двигател тук е съдържанието на издателите. Така достигате  потребителите в подходящ момент, като уважавате тяхното лично пространство и сте дискретни,  не ги преследвате с реклама на други места.
– Контекстуалното таргетиране е на база интереси. Типа съдържание, което консумират интернет потребителите и безценна информация за всяка рекламна кампания. Това гарантира, че ще достигнете до точната аудитория и ефективно ще оптимизирате.
– Деликатност. Контекстуалното таргетиране вписва по-точо рекламата в съдържанието и съответно с интересите на аудиторията.

 

Какво ви предлагаме
Optimistic – рекламна мрежа от български он-лайн издатели, които обединихме контекстуално, за да дадем възможност на всички рекламодатели да достигат до специфична група аудитория с премиум рекламни позиции. Правим пълен анализ на съдържанието на онлайн изданието, аудиторията и секциите и го сегментираме в една от нашите действащи вертикални категории. Заедно с другите издатели от същата категория оформят клъстер с характерна аудитория по интереси, рекламни площадки и рийч.

 

Какво ви гарантираме

  • Viewability
  • Brand safety
  • No fraud
  • Premium Audiences
  • Mobile
  • Reach and automation in the right media
  • Premium advertising placements

Свържете се с нас за повече информация, запитвания, категории и спъсъци сайтове.